Коцељева

 Општина

 Привреда

 Сервиси грађана

 Инфо

 Друштво

 Вести

 Коцељевачке новости


 АРХИВА ВЕСТИ

 ВЕСТИ
Обавештење учесницима 2. Коцељевачког КлимаБлок Маратона

     
Учесници ће користити свлачионице спортске сале у основној школи у Коцељеви где ће се вршити и подела стартних бројева и промо материјала.

     За учеснике из Београда је обезбеђен аутобус који полази у недељу 18.септембра у 07:00 са платоа испред Градске скупштине.

 
2. КОЦЕЉЕВАЧКИ КЛИМАБЛОК МАРАТОН 2011

     ПРИЈАВА ЗА МАРАТОН: Download

     СТАРТ И ЦИЉ: Старт трке је 18. септембра 2011. у 10 сати из центра Коцељева где је и циљ трке.

     СТАЗА: Стаза је кружна. Трчи се из центра Коцељева асфалтним путем до Доњег Црниљева гдје је окрет и трчи се истим путем натраг до Коцељева гдје је и циљ трке. Полумаратонци ће имати окрет на половини стазе. Окрепне станице на сваких 3-4 км.

     ВРЕМЕНСКИ ЛИМИТ: 5 сати

     СТАРОСНИ ЛИМИТ: 18 година, за млађе потребна је писмена сагласност родитеља или тренера.

     ПРИЈАВЕ: Пријаве се врше преко интернет сајта www.коцељева.гов.рс и следећих е-маил адреса: мицицсрецко@гмаил.цом и ледок@птт.рс , као путем телефона на број 063 8636 502 или 065 2755 974.
Пријављивање преко интернета може се извршити до 10.септембра. Могуће је и касније пријављивање, као и на сам дан трке, али за тее пријаве се не гарантује комплет такмичарски пакет.

     СТАРТНИНА: Не плаћа се

     КАТЕГОРИЈЕ: Апсолутна мушка, апсолутна женска, ветерани мушка и женска са хендикеп бодовањем

     НАГРАДЕ: На циљу се добија учесничка медаља, диплома и поклон пакет спонзора. Три првопласирана тркача у мушкој и женској категорији добијају новчане награде.

Мушкарци                                Жене *

I -- 35.000 динара                     I -- 25.000 динара
II -- 25.000 динара                   II -- 20.000 динара
III -- 15.000 динара                 III -- 15.000 динара

* УСЛОВ је резултат испод 4 сата

Робне награде за првопласиране у ветеранскми категоријама и полумаратону.

     ПРАТЕЋЕ ТРКЕ: Трка задовољства: 2 км –

     ГАРДЕРОБА: Осигурана

     НОЋЕЊЕ: У случају потребе обратити се организатору.

     САТНИЦА:

- 08:30-09:45 Пријава такмичара и преузимање стартних бројева

- 09:45-10:00 Поздравне ријечи званичника учесницима и публици

- 10:00 Старт трке маратона и полумаратона

- 10:05 Старт утрке задовољства

- 14:00 Проглашење победника

- 15:30 Затварање манифестације

     ИНФОРМАЦИЈЕ: Бајуновић Владимир 015 556 537
                                                                           064 827 61 24

                                       Мићић Срећко 011 2755 974
                                                                 063 863 65 02


Како стићи до Коцељеве

Коцељева се налази на нешто мање од 100 километара од Београда, и то отприлике на половини регионалног пута који повезује Ваљево и Шабац.
Из правца Београда се стиже преко Обреновца, а затим може да се бира или преко Уба или преко Владимираца. Приближно време пута је нешто више од сат времена.
Из правца Новог Сада најбрже се стиже преко Руме и Шапца.

КОЦЕЉЕВАЧКИ КЛИМАБЛОК МАРАТОН 2010
 

Пријава за Маратон - DOWNLOAD

Програм Маратона - DOWNLOAD

Списак пријављених такмичара

***РЕЗУЛТАТИ МАРАТОНА***

***РЕЗУЛТАТИ ПОЛУМАРАТОНА***

 

За све учеснике маратона из Београда обезбеђен је аутобуски превоз. Полазак је у 7:15 часова испред Цркве св. Марка, а превоз је поклон града Београда и градоначелника општини Коцељева.

 
БИЦИКЛИЈАДА
 

У недељу 12.09.2010. године, након трке задовољства, одржаће се традиционална БИЦИКЛИЈАДА. Старт је у 11 часова испред фабрике РАУЦХ, а циљ је код парка. Бициклијада је као и сваке године ревијалног карактера, а након тога у парку ће се пријављивати за разне игре. За победнике су обезбеђене вредне награде. Организатор је општина Коцељева. Сви учесници су заједно са учесницима маратона позвани на заједнички ручак на коцељевачки базен.

 
ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ - КОЦЕЉЕВА 2010
 


 
ОДРЖАН СЕМИНАР "РЕГИОНАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ДРУГОГ ПОЗИВА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКАТА"
 

У Коцељеви је у четвртак 17.06.2010. године одржан семинар Регионална презентација другог позива за достављање пројекта који ће бити финансиран од стране Делегације Европске уније у оквиру РСЕДП2 програма (www.rsedp2serbia.eu).

Делегације Европске уније у Републици Србији објављује позив за подношење предлога пројеката за фонд бесповратне помоћи Регионалног друштвено-економског програма развоја 2.

Позив за подношење предлога пројеката покрива целу територију Србије*.
(*Косово према УН Резолуцији 1244 није прихватљиво у оквиру овог позива за подношење предлога пројеката).

Циљеви овог позива за подношење предлога пројеката су:

• стварање нових могућности за запослење и очување постојећих радних места у регионима Србије;
• побољшање конкурентности предузећа у регионима Србије и
• побољшање инфрактуре везане за пословање у регионима Србије.

Укупан буџет за други позив је 10.800.000 евра и подељен је на две партије:

1. партија – за пројекте мањег обима, за бесповратну помоћ између 75.000 и 250.000 евра.
2. партија – за пројекте већег обима, за бесповратну помоћ између 250.000 и 1.000.000 евра.

 
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНА ОСЕЧИНА, УБ И КОЦЕЉЕВА!!!
 

У четвртак, 1-ог априла, у просторијама општине Уб потписан је Споразум о сарадњи између општина Осечина, Уб и Коцељеве које су представљали њихови председници општина, г-да Ненад Стевановић, Владислав Крсмановић и Верољуб Матић.

Овим протоколом успоставља се основ за трајну сарадњу три општине у следећим сегментима :
1. унапређење међуопштинских економских партнерстава и стварање повољног амбијента за грађане и привреднике, у намери да се побољша сарадња, изграђују капацитети и стварају могућности за запошљавање
2. унапређење институционалног дијалога између општина у циљу подизања нивоа сарадње између општинских управа и привредних субјеката, спорта и културе
3. узајамна сарадња на стварању услова за квалитетније и ефикасније пружање услуга грађанима и привредним субјектима.

Облици сарадње :

1. Стране потписнице овог протокола ће развијати своју међусобну сарадњу у свим областима за које заједнички утврде да су од обостраног интереса, а нарочито :
представници страна потписница сарађиваће групно и тимски на припреми и имплементацији иницијатива, програма и пројеката од заједничког интереса

2. Потписнице ће одређивати носиоце оперативних активности по областима, а за оперативног представника-цу у оквиру програма ЕU RSEDP2 су одредили :

Општина Осечина - Јована Милошевић,стручна сарадница у канцеларији за ЛЕР
Општина Уб - Сава Сарић, заменика председника општине Уб.
Општина Коцељева - Бранислав Мићић, помоћник председника општине за ЛЕР

Заједнички састанци ће се одржавати барем једном годишње, са задатком евалуације резултата сарадње у претходном периоду и по потреби, дефинисањем приоритетних области будуће сарадње.

Друге општине које прихватају циљеве споразума могу слободно приступити споразуму, док свака страна задржава право да једнострано писмено иступи обавештавајући писмено друге две стране.

 
РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРИКЉУЧКА ЗА ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ
 

Почели радови на изградњи треће траке на магистралном путу М21 на делу пута код индустријске зоне у Коцељеви. Радове изводи предузеће ИНТЕРКОП, а вредност радова је око 12 милиона динара. Средства су обезбеђена из програма Националног инвестиционог плана.

 
ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ
 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републике Србије и Општина Коцељева, на основу уредбе о утврђивању програма мера за дугорочно кредитирање пољопривредне производње преко банака у сарадњи са јединицама локалне самоуправе у 2010. и 2011. години, потписали су ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Општина Коцељева, сагласни су да постоји потреба за увођењем сарадње у постизању заједничких циљева, као и у унапређењу, креирању, промоцији и реализацији програма од обостраног значаја.

 
ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ КИСЕЛО И СЛАТКО - НАЈБОЉЕ ИЗ КОЦЕЉЕВ !!!
 

26.09.2009.године,општина Коцељева ове године организује по први пут Фестивал зимнице. На сајму ће бити презентовани производи киселог и слатког програма, који су саставни део исхране у зимском периоду, као и пратећа опрема за производњу.
Такође ће бити организовани пратећи садржаји фестивала, као што су: Такмичење у припремању ловачког гулаша, едукације пољопривредних произвођача, бициклијада и смотра фолклорних друштава. .

Све информације, као и пријаве за учешће, можете добити путем телефона 015/556-527 и на e-mail turizam@koceljeva.gov.rs и kocpolj@nadlanu.com

Пријавни лист за зимницу - DOWNLOAD

Позивни лист за гулаш - DOWNLOAD

 
ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ!!!
 

Општина Коцељева, коју заступа председник Општине Верољуб Матић, је дана 04. јуна 2009. године закључила Протокол о сарадњи са Градском Општином Нови Београд, коју заступа председник Општине Ненад Миленковић. Циљ закључивања овог Протокола је остваривање међуопштинске сарадње на плану економског развоја.

Протокол о сарадњи - DOWNLOAD

 
ТАМНАВА ОПЕТ ПЛАВИ!
 

Општину Коцељеву су опет задесиле поплаве. У суботу, 7. марта излила се река Тамнава у свом горњем току наневши највише штете у Голочелу, Шабачкој Каменици и Љутицама. Поред тога што је поплавила преко 1600 хектара обрадивих површина Тамнава је доста штете нанела домаћинствима у Шабачкој Каменици. Општински Штаб за отклањање последица елементарних непогода још није стигао да обави прелиминарну процену штете.
Слике у прилогу највише говоре о размерама поплаве.

Жиро рачун на који заинтересовани грађани и организације могу да уплате помоћ за откалњање последица елементарних непогода Општине Коцељева је 840-1909740-19.
Свим донаторима унапред хвала!


   
 
И КОЦЕЉЕВА НА CEBIT-у!!!
 

У Хановеру се у периоду од 3 до 7 марта дешава највећи светски сајам информационих технологија CEBIT који окупља преко 20 хиљада излагача из целог света. На CEBIT-у учествује компанија Белит Доо, са којом општина Коцељева има потписан Протокол о Партнерству. Паралелно са презентовањем свог софтвера за здравство е-health за који је Mинистарстви здравља Републике Србије добило највећу награду у ИТ-сектору Discobolos за 2008г, г-да Марко Познановић и Јанко Мићић ће приликом разговора са излагачима и посетиоцима представити и промовисати инвестиционе потенцијале општине Коцељева.

 
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ г.ВЕРОЉУБ МАТИЋ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ ШВЕДСКОЈ И ДАНСКОЈ
 

У оквиру програма шведске донаторске агенције СИДА у току је реализација пројекта 'Подршка сарадњи између Републичког геодетског завода и локалних самоуправа'. Пројектом је предвиђена студијска посета Шведској Државној геодетској управи са циљем упознавања са шведским моделом сарадње ДГУ и локалних самоуправа, Катастарској служби града Малмеа и Градској управи за планирање као и Данској геодетској управи.
У студијској групи поред представника Републичког геодетског завода су и председници општина Баточина, Мајданпек, прокупље и Коцељеве г. Верољуб Матић.
Студијска посета се одвија у периоду од 1. до 5. марта 2009г.

 
КАМЕНИЧКА ЛИЈА
 

У суботу, 28. фебруара, у Каменици одржана ловачко-туристичка манифестација 'КАМЕНИЧКА ЛИЈА'. Поред ловаца манифестацији су присуствовали бројни гости, мештани и знатижељници. На крају дана кад се лов на лисицу завршио једноглсани закључак публике, оцељујући резултате лова, је био да су на манифестацији уместо ловаца присуствовали чланови друштва за заштиту дивљих животиња!!

Цех су платиле домаће животиње!!
 
ОПШТИНА КОЦЕЉЕВА И БЕЛИТ Доо ПОТПИСАЛИ ПРОТОКОЛ О ПАРТНЕРСТВУ
 

У четвртак, 26. фебруара је потписан Протокол о Партнерству између Општине Коцељева и предузећа Белит Доо из Београда. У име Општине Коцељева Протокол о Партнерству је потписао председник општине г.Верољуб Матић а у име предузећа Белит Доо директор г.Душан Познановић.
Овај Протокол о партнерству је закључен на неодређено време и предвиђа унапређење институционалног дијалога између Општине Коцељева и предузећа Белит Доо у жељи да се створе услови за унапређење међусекторске сарадње и стварање повољног амбијента за грађане и привреднике, стране потписнице су се споразумеле о циљевима и облицима будуће сарадње.
Унапређење институционалног дијалога између Општине Коцељева и Белит Доо као и даљи развој сарадње на пољима информатичких технологија и консалтинга, ИТ едукација, размене информација и искустава добре праксе.
Заједнички наступ у конкурисању и имплементацији пројеката од обостраног интереса као и узајамно представљање на сајмовима и сличним манифестацијама
Представници страна потписница овог Протокола су се договорили да ће сарађивати групно и тимски на припреми и имплементацији иницијатива, програма и пројеката од обостраног интереса.

 Пројекти у реализацији
- exchange3 -Питајте председника

Стратегија развоја

Матичар

Курсна листа

Временска прогноза

Телефонски именик

Број посетилаца
website-hit-counters.com

Ред вожње

 

www.koceljeva.gov.rs
Улица Немањина 74, 15220 Коцељева
тел: +381 556 355 факс: +381 556 587