Koceljeva

 Optina
Lokalna samouprava
Zvanini
- Slubeni glasnici
- Statut optine
Elektronska uprava

 Privreda

 Servisi graana

 Info

 Drutvo

 Koceljevake novosti


 Festival zimnice

     Festival zimnice pod nazivom "Kiselo i slatko - najbolje iz Koceljeve" odran je 26.09.2009. godine u Koceljevi, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, umarstva i vodoprivrede Srbije, a u organizaciji Skuptine optine Koceljeva. Festival je okupio proizvodjace voca, povrca, meda i proizvoda od meda, sakupljaca umskih plodova, iz mnogih krajeva Srbije.
     Svoje proizvode su izloila seoska domacinstva koja se bave preradom voca i povrca, zatim pripremanjem zimnice na tradicionalni nacin, vocnih sokova, demova, marmelada, slatkog od voca i drugih proizvoda, koje su kupci mogli da kupe po veoma pristupacnim cenama.
     Zamenik predsednika optine Koceljeva Milutin Cvejic, rekao je, otvarajuci ovaj festival, da je ovo prva ovakva manifestacija u Srbiji i da ce ona postati tradicionalna. Na nju ce se ubuduce pozivati sva domacinstva irom Srbije koja se bave proizvodnjom, ali i preradom proizvoda od voca i povrca, kako bi ovaj festival izrastao u svojevrsno mesto za kupovinu i prodaju voca i povrca za zimu. U okviru manifestacije, izveden je i prigodan kulturno-umetnicki program, uz ucece brojnih folklornih ansambala iz Srbije i Republike Srpske, a odrano je i savetovanje o pripremanju zimnice i suenju voca.

 

KATALOG IZLAGAA NA FESTIVALU - DOWNLOAD

 
Projekti u realizaciji
- exchange3 -

Pitajte predsednika

Strategija razvoja

Matiar

Kursna lista

Vremenska prognoza

Telefonski imenik

Broj posetilaca
website-hit-counters.com

Red vonje

 

www.koceljeva.gov.rs
Ulica Nemanjina 74, 15220 Koceljeva
tel: +381 556 355 fax: +381 556 587